Inzicht in veiligheidslaserscanners

Catalogus Downloaden

PROFIsafe / PROFINET / EtherNet/IP™

Wat is de technologie?

Veiligheidslaserscanners maken gebruik van time-of-flighttechnologie Dit houdt in dat de scanner de tijd berekent die nodig is voor de laser om van een object te reflecteren en terug te keren naar de scanner.

Een aangepaste beschermingszone is mogelijk bij een veiligheidsscanner. De veiligheidsscanners van KEYENCE kunnen tot 270˚ scannen en hebben een beschermingsbereik tot 8,4m.

Dankzij de innovatieve time-of-flighttechnologie zijn geen andere componenten nodig. Alles wat nodig is, is in de eenheid geïntegreerd, die het formaat van een koffieblik heeft.

Catalogus Downloaden

Wat zijn de voordelen van een veiligheidsscanner?

Veiligheidsscanners worden alom gebruikt vanwege hun veelzijdigheid. Scanners kunnen verticaal of horizontaal worden geïnstalleerd en dekken verschillende soorten gevaren. De apparaten bieden duidelijke voordelen ten opzichte van conventionele beschermingsopties.

Gebiedsbescherming

Veiligheidsscanners voorkomen gevaren die kunnen ontstaan wanneer een voorwerp of persoon in een gevaarlijk gebied terechtkomt. In tegenstelling tot matten, kunnen veiligheidsscanners onopvallend worden geplaatst om beschadiging of potentiële impact te voorkomen en complex gevormde gebieden te blijven beschermen.

Toegangspreventie

Scanners kunnen verticaal worden geïnstalleerd om ongewenste binnentreding in een gevaarlijk gebied te detecteren. Dit is ideaal op locaties waar het lastig is om lichtgordijnen te installeren.

AGC/AGV

Een veiligheidslaserscanner kan op een geautomatiseerd bestuurd voertuig worden gemonteerd, om het risico op botsingen met voorwerpen of mensen in de omgeving te elimineren. De functies van de KEYENCE-veiligheidsscanners helpen goede werking te bevorderen zonder gevaarlijke of onnodige onderbrekingen.

Zie de catalogus voor meer informatie.

Vul uw e-mailadres in

Indien u zichzelf in het verleden heeft geregistreerd, vul dan hieronder uw geregistreerde emailadres in.
Indien u nog niet geregistreerd bent, vul dan hieronder uw emailadres in en klik op "Verder" om uw registratie te voltooien.

We garanderen 100% privacy - uw informatie wordt nooit gedeeld.

Privacyverklaring

Ledenservice

  • Onmiddellijke documentdownloads
  • Snelle prijsopgave
  • Eenmalige registratie, onbeperkte toegang

Registreren

Stap 1/

We konden geen bestaande KEYENCE-account vinden met het door u ingevulde e-mailadres. Vul het onderstaande registratieformulier in om verder te gaan. U hoeft dit formulier in de toekomst niet meer in te vullen.