STABIELE DETECTIE MET VISION-SENSOREN

Vision-sensoren kunnen detecteren of er een product met de juiste kleur, vorm, breedte/hoogte/afstand/diameter aanwezig is, kunnen tevens controleren of er randen aanwezig zijn en zijn in staat de positie aan te passen.

Belangrijke functies bij aankoop:
  • eenvoudige instelling
  • lens met geringe vervorming
  • schittering- en glansreductie
  • goede automatische scherpstelling
  • digitale zoom

In het onderstaande ziet u diverse toepassingsvoorbeelden. Als u meer wilt weten over het gebruik van vision-sensoren kunt u de richtlijn downloaden.

VORMDETECTIE
Het matchingspercentage van het object wordt berekend op basis van de vorm van de geregistreerde basisafbeelding. Verschillen in helderheid of in het individuele oppervlak, die voorheen met de genormaliseerde correlatiemethoden (patroonmatching) moeilijk hanteerbaar waren, kunnen nu worden geïdentificeerd.

DETECTIEGEBIED
Met behulp van het geregistreerde basisgebied (aantal pixels) als referentie, worden verschillen in het detectiegebied van het te inspecteren object berekend. Wanneer u een kleurenmodel gebruikt, kan een beoordeling worden gemaakt op basis van het gewenste gebied in de opgegeven kleur. Wanneer u een zwart-witmodel gebruikt, wordt de helderheid beoordeeld van het gebied dat in zwart en wit is gebinariseerd.

RANDPIXELS
Het matchingspercentage van het object wordt berekend op basis van het aantal pixels in de rand (omtrek) van een geregistreerde afbeelding.
Dit maakt ook een stabiele detectie mogelijk als de kleur van het object hetzelfde is, maar de materialen verschillend zijn of wanneer de helderheid verandert.

POSITIEAANPASSING
Als het object niet correct is uitgelijnd, kan er geen 100% inspectie worden bereikt, doordat het object zich mogelijk buiten het inspectiegebied bevindt. De functie van de positieafstelling berekent de mate van verkeerde uitlijning ten opzichte van de basisafbeelding om zo de positie te corrigeren en een juiste beoordeling mogelijk te maken. Bovendien wordt 360° rotatie ondersteund voor het volgen met hoge snelheid. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over verkeerde uitlijning van de te beoordelen objecten.

Sensorrichtlijn downloaden

Aanmelden

E-mailadres
Wachtwoord

Indien u geen account heeft, registreer u hieronder.

Gebruikersregistratie

Vul het registratieformulier in. Druk na het invullen van het formulier op de knop "Verzenden" onderaan de pagina.

  • * vereiste informatie.
Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Nieuwsbrief
Land *
Naam onderneming *
Telefoonnummer *
Adres *
Plaats *
Postcode *