BOODSCHAP VAN HET MANAGEMENT

Waar hecht KEYENCE waarde aan?

Akinori Yamamoto, CEO van KEYENCE CORPORATION

Alle KEYENCE producten zijn essentieel voor een productie ontwikkeling. Hierdoor leveren we met trots een belangrijke bijdrage aan de productie ondersteuning van Japan en over de hele wereld. Op deze manier gelooft KEYENCE dat het zijn “maatschappelijke bijdrage” is om nieuwe waarde te blijven creëren voor de wereld. Met andere woorden, we hebben onze rol gedefinieerd als het “creëren van meerwaarde”.

“Wat willen onze klanten bereiken?” “Welke uitdagingen komen zij tegen?” KEYENCE gebruikt dit perspectief om dag na dag hard te werken en een hoog niveau van meer waarde in PRODUCTEN aan te bieden. Dit door toevoeging van volledig nieuwe karakteristieken en extra waarde maar ook door VERKOOP van de juiste oplossingen aan de klant te voorzien.

Eén van de zaken die onmisbaar zijn om de toegevoegde waarde te vergroten is bewustzijn van het doel. Wij hechten grote waarde aan het nastreven van antwoorden op de vraag, “Wat is het echte doel van dit werk?” Als het doel onduidelijk is, is het onwaarschijnlijk dat bevredigende resultaten zullen worden verkregen. Omgekeerd, zolang het doel helder is en er een duidelijke doelstelling is, kan de gedetailleerde uitwerking aan de teamleden worden overgelaten. Voor leden van het team betekent dit vrijheid om hun creativiteit te benutten iets wat uiteindelijk de tevredenheid, motivatie en zelfontwikkeling zal verhogen.
Tijdens het werk focussen we voornamelijk op de ontwikkeling van veelbelovende ideeën. De ideeën die niet echt werken, laten we uiteindelijk vallen. Wij proberen zo effectief mogelijk te handelen in de kortst mogelijke tijdspanne. Dit om via het maken van voorstellen de resultaten van onze klant te verbeteren.

Wanneer als gevolg daarvan een win-winrelatie met de klant kan worden opgebouwd, is er een grotere waarschijnlijkheid dat de klant KEYENCE opnieuw zal raadplegen wanneer er zich een nieuw probleem voordoet.
We hechten veel belang aan de ontwikkeling van zaken die nuttig zijn voor de gemeenschap in de juiste zin van zijn betekenis. Dit is tijdens ons dagelijks werk hier één van de belangrijkste missies.

Bericht aan kandidaten

KEYENCE biedt uitstekende opportuniteiten voor mensen met een sterk verlangen naar zelfontwikkeling.

KEYENCE heeft een systeem dat toelaat om al op jonge leeftijd verantwoordelijkheden te dragen. Door praktische ervaring in een vroeg stadium op te doen, bieden wij een klimaat aan waar onze medewerkers leren hoe ze moeten werken in een professionele omgeving en ontdekken wat er nodig is om goede resultaten te halen. Vrije communicatie, zoals bijvoorbeeld een “open geest”, is ook essentieel om te groeien. We hebben een bedrijfscultuur tot stand gebracht van het juiste gegeven voorop te stellen, ongeacht leeftijd of professionele achtergrond van de persoon die dit voorstelde. Hierdoor stimuleren we het logisch redeneren en verhogen we de onafhankelijkheid in ons handelen.

Bovenal is KEYENCE trots op elke medewerker.

Wij zijn een sterk gemotiveerd team dat bekend staat voor teamgericht werken in een wederzijds stimulerende omgeving. We horen graag weer van u! KEYENCE bezit momenteel heel wat interessante mogelijkheden om zijn zakelijk werkveld uit te breiden, en vanuit een wereldwijd perspectief, is er nog heel wat onontgonnen gebied.
Wij geloven dat we veel marge hebben om als bedrijf te blijven groeien. Mensen met een verlangen en passie spelen hiervoor een belangrijke rol, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling.