Elektromos berendezések hulladékaira és az elemekre, akkumlátorokra vonatkozó irányelvek

A KEYENCE elkötelezettsége a WEEE-irányelv mellett

Az első elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló irányelv (WEEE – 2002/96/EK) 2005. augusztus 13-án lépett hatályba egész Európában, a felülvizsgált irányelv (2012/19/EU) pedig 2014. február 14-én lépett hatályba. Célja az elektromos és elektronikus berendezések hulladékba kerülésének megelőzése, valamint az újrafelhasználás, az újrafeldolgozás és a hasznosítás egyéb formáinak szabályozása. Az alábbiakban a KEYENCE bejelenti a WEEE irányelven alapuló újrahasznosítási rendszerét.

A WEEE-irányelvről bővebb információt az alábbi hivatkozásra kattintva olvashat:
Elektromos és elektronikus berendezések hulladékai (Európai Bizottság)

Ezen irányelv keretein belül a KEYENCE termékei a B2B termékek kategóriába vannak sorolva, és a WEEE irányelv szerint vannak megjelölve. Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő tartály ábrája minden olyan terméken megjelenik, amelyeket újra kell hasznosítani.

Ha az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő tartály ábrája látható a tőlünk vásárolt terméken, kérjük, vegye figyelembe a következőket, és az alábbiak szerint ártalmatlanítsa azt:

A gyártók működési költségeinek bármilyen új növekedése általában a termék árának emelkedésében tükröződik. A KEYENCE azonban úgy döntött, hogy nem növeli termékeinek árát, hanem megosztja ezeket az új költségeket az ügyfeleivel.

Megközelítésünk ennek az új kihívásnak a megosztására:

  • A KEYENCE fedezi az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak kezelése, újrahasznosítása és helyreállítása érdekében felmerülő költségeket a vonatkozó törvényben és szabályozásban kitűzött célok eléréséhez
  • A KEYENCE fedezi az adatkezelés és a kormányzati szervek számára történő beszámolás költségeit, hogy igazolja a WEEE-irányelv összes adminisztratív követelményének való megfelelést
  • Cserébe a KEYENCE azt kéri ügyfeleitől, hogy fizessék meg az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak a KEYENCE által kijelölt újrahasznosítóba történő szállításának költségeit

A KEYENCE újrahasznosítási szerződést kötött az Európai Fejlett Újrahasznosítási Hálózattal (EARN), és fedezi minden berendezés kezelésével, újrahasznosításával és helyreállításával kapcsolatos költségeket onnantól, hogy az megérkezik az EARN partneri intézményeibe.

Az Ön felelőssége az EARN partneri intézményeibe történő begyűjtés megszervezése és a szállítás költségeinek megfizetése.

Kérjük, kattintson az alábbi hivatkozásra, és töltse ki az űrlapot, amikor ártalmatlanítja a tőlünk vásárolt elektromos és elektronikus berendezések hulladékát. Az EARN felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy tájékoztassa a címről és az elektromos és elektronikus berendezések hulladékának szállításához szükséges minden információról.

Begyűjtési űrlap

AZ ELEMEK ÉS AKKUMULÁTOROK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA ÉS ÁRTALMATLANÍTÁSA

Az elemek és akkumulátorok értékesítése vagy az elemeket és akkumulátorokat tartalmazó eszközök szállítása során a következőkről kell Önt tájékoztatnunk:

Azokat a használt elemeket és akkumulátorokat, amelyek nincsenek kivehetetlenül beépítve a kidobott elektromos eszközbe, el kell távolítani a készülékből, mielőtt az a hulladékgyűjtő helyre kerül.
A használt elemeket és akkumulátorokat tilos a háztartási hulladékkal együtt kidobni:

Miért nem lehet a használt elemeket és akkumulátorokat a háztartási hulladékkal együtt kidobni?
A használt elemek és akkumulátorok káros anyagokat tartalmazhatnak, amelyek nem megfelelő tárolás vagy ártalmatlanítás esetén a környezetbe kerülhetnek.
Az elemeken és akkumulátorokon látható szimbólumok jelentése a következő:

  • Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő tartály ábrája azt jelenti, hogy az elemet vagy akkumulátort tilos háztartási hulladékként kezelni
  • Pb = az elem vagy akkumulátor több mint 0,004 tömegszázalék ólmot tartalmaz
  • Cd = az elem vagy akkumulátor több mint 0,002 tömegszázalék kadmiumot tartalmaz
  • Hg = az elem vagy akkumulátor több mint 0,0005 tömegszázalék higanyt tartalmaz

Hova dobhatom ki a használt elemeket és akkumulátorokat?

A bármely termékünkben lévő, már nem használt hordozható elemeket és akkumulátorokat ingyenesen visszaviheti:
a) egy nyilvános hulladékgyűjtő helyre,
b) oda, ahol a készülék elemeit és akkumulátorait eladták.

A következők vonatkoznak minden visszavitt elemre és akkumulátorra:
A visszavitt elemeket és akkumulátorokat a jóváhagyott kezelési folyamat során, a hatályos törvényi előírásoknak és az elem- és akkumulátorkezelési eljárásoknak megfelelően újrahasznosítják.
A bennük lévő újrahasznosítható anyagokat visszanyerik belőlük, és visszajuttatják őket a nyersanyag-újrahasznosítási folyamatba.
Minden szennyező anyagot a megfelelő módon összegyűjtenek és ártalmatlanítanak.