1. Home
  2. Oplossingen
  3. Case studies

Case studies

De multinational wil haar producten zelf blijven controleren. Op deze wijze kan het de productielijnen volledig automatiseren en, gedurende het proces, het risico van menselijke fouten tot een minimum beperken.

Nutrition & Santé is een toonaangevende producent van biologische en gezonde voedingsmiddelen in Europa. Koekjes rollen van de productielijnen in stapels van 4 of 5 eenheden, die vervolgens tot pakketjes worden gewikkeld en met hoge snelheid worden verpakt in kartonnen dozen.

Het probleem:De automatische tray-lader laadt soms een tray niet goed op de transportband. Door deze slecht geplaatste tray kan de productielijn eventueel crashen, wat leidt tot stilstand, schade aan de machine en potentieel gevaar voor de operatoren.

Het probleem:De operatoren switchen tussen de verschillende jobs om alert te blijven, maar sommige componenten worden niet altijd op de samenstellingen geplaatst. Dit kan leiden tot verschillende scenario's. Het eerste is dat het geheel onderdelen gaat beschadigen aan de automatiseringsuitrusting.

Het probleem:Het meten gebeurde met handmallen, contactmallen, of nog andere, minder nauwkeurige methodes. Omdat er geen standaard werkwijze was, deden de arbeiders in de fabriek geen betrouwbare metingen.

Het probleem:Indien tijdens de assemblage het diafragma niet op de juiste plaats zit, zullen de beide helften niet correct afsluiten, met als gevold een onbruikbaar product. Een helft met een kleinere diameter past binnen de grotere met de pakking die werkt als kussen tussen beide. Tijdens het plaatsen kan een diafragma 'gekneld' raken, waardoor vaak scheuren ontstaan en/of de volledige afdichting, die het stuk vereist, niet bereikt wordt.