1. Home
  2. Oplossingen
  3. Case studies
  4. Snelle inspectie van gebroken koekjes

Snelle inspectie van gebroken koekjes

Nutrition & Santé is een toonaangevende producent van biologische en gezonde voedingsmiddelen in Europa. Koekjes rollen van de productielijnen in stapels van 4 of 5 eenheden, die vervolgens tot pakketjes worden gewikkeld en met hoge snelheid worden verpakt in kartonnen dozen.

“Voor ons zijn gebroken koekjes een kritieke factor. Niet alleen wilden we de perceptie van de kwaliteit van onze producten bij onze klanten vergroten, ook wilden we de risico’s van verkeerd gesealde verpakkingen door afgebroken stukjes koek elimineren,” aldus Fabien Ployon, Production Manager bij Nutrition & Santé’s productielocatie in Annonay, Frankrijk.

“We hebben de op de markt beschikbare vision systemen bekeken en contact opgenomen met een aantal bedrijven. Alle, behalve KEYENCE, trokken zich terug vanwege onze snelheidseisen, die een venster van slechts 150 ms toestaan voor het inspecteren van elke stapel.”

“We hadden behoefte aan een detectieoplossing die de enorme hoeveelheden koekjes aankan die elke minuut worden verwerkt en de klok rond kan werken. We hebben toen het CV-5000 vision systeem geïnstalleerd en geprogrammeerd met de hulp van de technische dienst van KEYENCE. De randdetectie wordt daarbij uitgevoerd door twee camera´s die op elke lijn circa 20 centimeter boven de koekjes zijn aangebracht. Een ander programma is op elke lijn nodig voor elk van de dertig afwijkende vormen en maten.”

“Hoekdetectie is slechts één van de 19 inspectietools die met de CV- 5000 vision systemen van KEYENCE worden geleverd. Met iedere tool kan een detectieapplicatie eenvoudig en snel worden opgezet.”

“Ondanks dat we geen ervaring hadden met vision systemen, konden we de CV-5000 gemakkelijk installeren en toepassen. Het duurde even om het systeem voor onze behoeften te optimaliseren, maar inmiddels zijn we er vertrouwd mee en sindsdien zijn we gestart met een proces van continue verbetering, ” voegt Mr. Ployon toe.

Deze koekjesinspectie applicatie was mogelijk door de detectiesnelheid van de KEYENCE CV-5000, het meest krachtige, stand-alone vision systeem op de markt. Zo kan het apparaat 1.000.000 pixels in 20.5 ms verwerken. Deze rekenkracht maakt het ook mogelijk om tegelijkertijd meerdere inspecties uit te voeren en de betrouwbaarheid van de in-process inspecties te verbeteren dankzij de ongeëvenaarde herhaalbaarheid (zeven maal hoger dan die van de huidige standaards) en de vele beeldverwerkingstaken die de nauwkeurigheid van de inspecties optimaliseren.

De modellen uit de CV-5000 serie worden bestuurd door een high-speed kleuren beeldverwerkingsysteem en een high-speed RISC (Reduced Instruction Set Computer) CPU. Beide worden aangevuld met twee DSP’s (Digital Signal Processors) die speciaal ontworpen zijn voor beeldverwerking. Alle modellen uit de CV-5000 serie gebruiken deze vier processors voor parallelle verwerking en voor het realiseren van de grootst mogelijke verwerkingsnelheid - ongeveer twee maal die van de toonaangevende modellen op de markt. Het systeem is ook uitgerust met een dubbel buffergeheugen dat het mogelijk maakt om de volgende trigger input te accepteren, terwijl een beeld nog wordt verwerkt.

“Omdat het CV-5000 vision systeem sneller werkt dan onze lijnen, geeft het ons duidelijk speelruimte. Het draait zeven dagen per week en we zijn zeer tevreden met de betrouwbaarheid en stabiliteit van de detectie,” concludeert de heer Ployon.

Al meer dan 30 jaar heeft Nutrition & Santé zich laten leiden door het zeer eenvoudige idee dat alles wat we eten van invloed is op onze gezondheid. Wat voorheen door zeer weinig mensen werd aangenomen, is nu praktisch mainstream, sinds ‘van nature goed´ overal in de maatschappij is doorgedrongen. De Nutrition & Santé Group is aanwezig in alle distributiekanalen en belangrijke organische en gezondheidsbevorderende food segmenten. Het kan rekenen op bedrijven als Gerblé, Isostar, Gerlinéa, Milical, Modifast, Pesoforma, Cereal Bio, Soy en andere high-profile merken als het gaat om exportvergroting. Deze sterke punten hebben de groep gevestigd als een belangrijke speler in vijf segmenten - dagelijkse gezonde voeding, voedingsafslankproducten, sportvoeding, biologische voeding en plantaardige alternatieven. In 2011 werkten er 1.100 mensen bij de vier gespecialiseerde productielocaties en exploiteerde het bedrijf een distributienetwerk in meer dan 40 landen, waaronder Japan.

Gerelateerde producten