Zoekgeschiedenis
  Reeks ( resultaten)
   Modellen ( resultaten)
    Zoekterm
     1. Home
     2. Oplossingen
     3. Case studies
     4. Geen downtime voorkomt bij bedrijven heel wat kopzorgen

     Geen downtime voorkomt bij bedrijven heel wat kopzorgen

     Achtergrond

     Een materiaalbehandelingsbedrijf maakt gebruikt van een groot geautomatiseerd transportbandsysteem om trays met onderdelen te transporteren naar elk van verwerkingsstations. De verwerkingsstations vergen vaak een omgeving met grote hitte.

     Het probleem

     De automatische tray-lader laadt soms een tray niet goed op de transportband. Door deze slecht geplaatste tray kan de productielijn eventueel crashen, wat leidt tot stilstand, schade aan de machine en potentieel gevaar voor de operatoren.

     Een slecht geladen tray kan ontsporen aan beide zijden van de transportband. Bij het bekijken van de kant van het transportsysteem, lijkt een niet correct geplaatste tray te ver van of juist te dicht bij de rand van de transportband. Een juist geplaatste tray bevindt zich op de juiste afstand van de rand.

     Op te merken valt verder dat de trays gesinterd worden in de verwerkingsstations, en er daardoor eerder veelkleurig uit zien.

     De oplossing

     KEYENCE's GV op afstand gebaseerde sensoren werken prima om verkeerd geladen trays te detecteren. De GV is zo gemonteerd dat hij naar de kant van elke tray kijkt als die op de transportband voorbijkomt. Een correct geplaatste tray passeert op de juiste afstand van de sensorkop, terwijl een verkeerd geplaatste tray te dicht bij of te ver van de sensor voorbijkomt. De GV, in oppervlakte-mode, detecteert betrouwbaar elk van beide probleemsituaties en verwittigt de operatoren hiervan vooraleer een verkeerd geladen tray de productielijn kan doen crashen.

     Op te merken valt dat de meting van de GV, steunend op afstand, gene last heeft van wat voor andere sensoren een nachtmerrie is: veelkleurige doelen. Het verkleuren van de trays, veroorzaakt door herhaald verhitten en afkoelen is geen probleem.

     Het resultaat

     De GV is voor deze toepassing een oplossing, en bespaart de klant zorgen. Zonder de GV zou deze toepassing een oplossing vergen van het "meet"-type die ongeveer 10 keer duurder is.

     GERELATEERDE PRODUCTEN

     Top pagina

     KEYENCE INTERNATIONAL (BELGIUM) NV/SA Hoofdkantoor:
     Bedrijvenlaan 5, 2800 Mechelen, Belgium
     Telefoon (België): +32 (0) 15 281 222
     Telefoon (Nederland): +31 (0) 40 20 66 100
     E-mail: info@keyence.eu
     Carrièremogelijkheden: KEYENCE Jobsite