1. Home
  2. Oplossingen
  3. Case studies
  4. Low cost-oplossingen: Verbeterde processen en verhoogd klantenvertrouwen

Low cost-oplossingen: Verbeterde processen en verhoogd klantenvertrouwen

Achtergrond

Een plastic-fabrikant beschikt over vele assemblagestations, die gebruik maken van automatisering voor de uiteindelijke assemblage. De stations vereisen nog steeds werknemers om componenten zoals spacers en vullingen te plaatsen voor de verschillende automatiseringsstappen. De samenstellingen die dit bedrijf maakt, maken deel uit van een eindproduct, gemaakt door hun klant, wat daarna dan uiteindelijk aan de gebruiker wordt verkocht.

Alle componenten zijn kritisch voor de uiteindelijke assemblage, en zijn essentieel voor de kwaliteit van een goed afgewerkt eindproduct, dat lang zal meegaan.  De operatoren moeten er voor zorgen dat alle componenten geplaatst zijn, voor ze het geheel naar het geautomatiseerd proces sturen.  Ze voegen tot 5 componenten toe en starten een nieuwe assemblage om de 30 seconden.

Het probleem

De operatoren switchen tussen de jobs om alert te blijven, hoewel sommige componenten niet altijd op de samenstellingen worden geplaatst. Dit kan leiden tot verschillende scenario's. Het eerste is dat de assemblage onderdelen van de automatiseringsuitrusting beschadigt. Het tweede is dat de assembly beschadigd raakt, en alles naar de schroothoop kan. Het derde en slechtste scenario is dat de assembly bij de klant komt, zonder dat iemand wat merkt. Deze stukken gaan veel sneller stuk en veroorzaken meer problemen, als het eindproduct in de handen van de klant komt.

Er was een manier nodig om de aanwezigheid van deze stukken te detecteren, zonder te steunen op de operatoren. Verder moesten deze componenten worden gedetecteerd van op afstand. Er moet ruimte zijn voor de operatoren om vrij te bewegen binnen het werkstation. De componenten zijn samengesteld uit verschillende soorten materiaal, hebben verschillende kleuren, en een verschillende reflectiviteit.

De oplossing

Twee KEYENCE sensoren werden gebruikt om de componenten te confirmeren. De PZ-V/M werkte prima om de vulling, die beige of zwart kon zijn en verschillende centimeters dik, te detecteren. De PZ-V/M is een low cost-oplossing die veranderingen in kleur negeert, en zorgt voor een stabiele detectie, zelfs op een afstand van tot 300mm. De LV-H reeks werd gebruikt voor de rest van de componenten. Het vermogen om te gaan detecteren over grote afstanden en het aanhouden van een kleine beamspot werkten prima bij het detecteren van spacers of ringen in nauwe ruimtes.

Het toevoegen van deze sensoren aan de werkstations vroeg een minimum aan werk.  Omwille van de grote detectie-afstand van alle producten, werden beugels gemaakt om te voorkomen dat de sensoren zouden interfereren met de bewegingen van de operator.

Het resultaat

Door haar partnership met KEYENCE was het bedrijf in staat de productie te verhogen doordat de operatortijd voor visuele inspectie van de componenten werd uitgeschakeld. Het materiaalverlies werd verminderd, omdat ontbrekende componenten onmiddellijk werden gesignaleerd, voor het automatiseringsproces de hele assembly kon beschadigen. En het belangrijkste: hun klant kreeg meer vertrouwen in hen voor het elimineren van productproblemen op lange termijn, en het aanleveren van een betrouwbaar, hoge kwaliteits-product.

Gerelateerde producten