Legutóbbi keresések
  Sorozat ( találat)
   Modellek ( találat)
    Kulcsszavak
     1. Kezdőlap
     2. Megoldások
     3. Esettanulmányok
     4. Mérési profilok a Faurecia Interior Systems számára

     Mérési profilok a Faurecia Interior Systems számára

     A KEYENCE LJ-G szenzorával az autóipari berendezések gyártója automatizálta a jármű műszerfalán található légzsákkioldó rések ellenőrzését. Ez stabil méréseket és gyors megtérülést eredményezett.

     A Faurecia Group elismert az OEM alkatrészek tervezése, fejlesztése, gyártása és szállítása területén. 34 országban 320 telephellyel, köztük 30 fő K+F központtal, a Faurecia mind a négy üzleti szegmensében globális vezető szerepet tölt be - autósülések (globális vezető üléskeretek és -mechanizmusok terén), belső rendszerek (globális vezető), kibocsájtás-szabályozó technológiák (globális vezető) és autóipari külső kialakítás (európai vezető).

     A Faurecia Interior Systems a franciaországi Méru városában a található K+F központja által tervezett ellenőrzőállomást használják.

     Ellenőrzések az utasok biztonságának érdekében

     A műszerfalak borításán apró rések vannak, amelyek lehetővé teszik a légzsák kioldását ütközés esetén. Ha helytelenül készülnek, ezek a rések megakadályozhatják a légzsák megfelelő kioldását és veszélyeztethetik az utasok biztonságát. Lézeres háromszögeléssel minden műszerfal-rést beolvasnak és 800-pontos profillá alakítanak, hogy meghatározzák a maradék vastagságát, azaz a borítás vastagságát a rés legmélyebb pontján.

     "Ezeket a méréseket mikroszkóp segítségével manuálisan végeztük. Nem csak sok időt vett igénybe, de a mért alkatrészek roncsolását is megkövetelte. Ezért úgy döntöttünk, hogy kontaktmentes mérési megoldásra van szükségünk, amely könnyen integrálható és megismételhető" - magyarázza Lionel Marlier, a Faurecia Interior Systems biztonsági és szabályozási igazgatója.

     Az LJ-G egy 2D lézeres távolságérzékelő, amely gyors méréseket képes elvégezni a gyártósoron. Vezérlőből, monitorból és lézerfejekből áll, így könnyebben használható. A beállítási menüt úgy tervezték, hogy még a kezdő felhasználók is könnyen konfigurálhassák a beállításokat, és a támogatási szoftver megkönnyíti a PC-n keresztüli beállításokat. Ezen felül az adatok exportálhatók egy táblázatba elemzés céljából.

     "Nagyon egyszerű volt az integráció, és a mérés stabil, anélkül, hogy a mi oldalunkon bármilyen különleges intézkedésre lenne szükség” - tette hozzá Lionel Marlier.

     Bár a műszerfal kinézete fekete, fehér vagy barna lehet, az LJ-G-t az E3-CMOS képérzékelőnek köszönhetően nem befolyásolják a szín- vagy a fényviszonyok. Az ipari képfeldolgozó alkalmazások számára kifejlesztett szenzor dinamikus tartománya 300-szor szélesebb, mint a hagyományos szenzoroké. Ennek eredményeként bármilyen színű vagy fényvisszaverő képességű felületeken méréseket végezhet.

     Ezenkívül az LJ-G olyan pozíciókövetés funkciót is biztosít, amely lehetővé teszi a stabil méréseket, még akkor is, ha a targeteket rosszul helyezik el, vagy egy szögben döntik.

     Az LJ-G sorozat 1 mikron ismételhetőséget és 3,8 ms mintavételi sebességet kínál.

     "Az ellenőrzések most kétszer gyorsabbak, mint korábban, és a gyártási területen elvégezhetők, ami javította hatékonyságunkat” - hangsúlyozta Lionel Marlier.

     "A KEYENCE automatizált megoldása nemcsak a folyamatos minőségjavítás biztosítására szolgál, hanem költséghatékony is. Az ellenőrzések gyorsabbak, roncsolásmentesek és kevesebb emberi tevékenységet igényelnek. Összességében az LJ-G használata kevesebb, mint egy év alatt megtérült és javította a mérések pontosságát” - zárta Lionel Marlier.

     KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

     Vissza a tetejére

     KEYENCE INTERNATIONAL (BELGIUM) NV/SA Székház:
     Bedrijvenlaan 5, 2800 Mechelen, Belgium
     Tel: +36 1 802 7360
     E-mail: info@keyence.eu
     Karrierlehetőségek: KEYENCE Karrier