1. Kezdőlap
  2. Megoldások
  3. Esettanulmányok
  4. A nem létező állásidő megóvja a vállalatot a fejfájástól

A nem létező állásidő megóvja a vállalatot a fejfájástól

Háttér

Egy anyagmozgató vállalat egy nagyméretű automata szállítószalag-rendszert használ az alkatrészek tálcáinak szállítására a számos feldolgozóállomás között. A feldolgozóállomások jellemzően magas hőmérsékleti viszonyok között működnek.

A probléma

Az automata tálcaadagoló alkalmanként nem megfelelő módon tölt be egy tálcát a szállítószalagra. Ez a nem megfelelően betöltött tálca végül akadályozza a gyártósort, leállást és gépkárosodást okozva, valamint potenciális veszélyt jelentve a kezelők számára.

A nem megfelelően betöltött tálca a szállítószalag mindkét oldalán megakadhat. A szállítószalag-rendszer oldaláról nézve a kisiklott tálca a szállítószalag szélétől túl messze vagy túl közel jelenik meg. A megfelelően betöltött tálca a szélektől pontos távolságra található.

Mellékesen, a tálcák a feldolgozóállomásokon vannak szinterelve, ezért többszínűnek tűnhetnek.

A megoldás

A KEYENCE GV távolságalapú szenzorai jól teljesítenek a nem megfelelően betöltött tálcák felismerésében. A GV úgy van felszerelve, hogy az egyes tálcák oldalára nézzen, amikor az áthalad a szállítószalagon. A megfelelően elhelyezett tálca a szenzorfejtől megfelelő távolságra halad, míg a nem megfelelően betöltött tálca túl közel vagy túl távol van a szenzortól. A terület üzemmódban beállított GV megbízhatóan felismeri a két problémahelyzetet, és figyelmezteti a kezelőket a helyzetre, mielőtt az elakadt tálca megakasztja a gyártósort.

Emellett a GV távolságon alapuló érzékelése legyőzi a szenzorok rémálmát - a többszínű célpontokat. A tálcák elszíneződése az ismételt melegítés és hűtés miatt nem jelent problémát.

Az eredmények

A GV megoldja ezt az alkalmazást, és megkíméli ügyfeleit a fejfájástól. A GV nélkül ez az alkalmazás egy "mérési" típusú megoldást tenne szükségessé, amelynek költsége körülbelül tízszer magasabb.

Kapcsolódó termékek