1. Kezdőlap
  2. Megoldások
  3. Esettanulmányok
  4. Költségkímélő megoldások: hatékonyabb feldolgozás és az ügyfelek megnövekedett bizalma

Költségkímélő megoldások: hatékonyabb feldolgozás és az ügyfelek megnövekedett bizalma

Háttér

Egy műanyaggyártónak számos olyan összeszerelési állomása van, amelyek automatizálást használnak a végső összeszereléshez.  Az állomások továbbra is megkövetelik az alkalmazottaktól, hogy az automatizálás számos lépése előtt alkatrészeket, például távtartókat és párnákat helyezzenek a szerelvényre.  Az összeszerelés, amelyet ez a társaság készít, az ügyfelek által készített végtermék részét képezi, amelyet ezt követően értékesítenek a fogyasztóknak.

Az összes elem kritikus jelentőségű a végső összeszerelés szempontjából, és elengedhetetlen a tartós minőségű késztermék biztosításához. A kezelőknek meg kell győződniük arról, hogy az összes alkatrész a helyén van-e, mielőtt elküldik az összeállítást az automatizált folyamatba. Akár 5 elemet is hozzáadnak, és 30 másodpercenként elindítanak egy új összeszerelést.

A probléma

A kezelők váltogatják a feladatokat, hogy ne fáradjanak bele, azonban egyes alkatrészeket nem mindig helyeznek a szerelvényekre.  Ez több forgatókönyvet hozhat létre.  Az első az, hogy a szerelvény károsítja az automatizáló berendezés alkatrészeit.  A második az, hogy a szerelvény megsérül, és minden használhatatlanná válik.  A harmadik és legrosszabb eset az, hogy a szerelvény észrevétlenül az ügyfelekhez kerül.  Ezek az alkatrészek sokkal gyorsabban tönkremennek, és további problémákat okoznak, ha a végtermék a fogyasztók kezében van.

Szükségük van arra, hogy megerősítsék ezen alkatrészek jelenlétét anélkül, hogy a kezelőkre támaszkodnának.  Fontos, hogy az alkatrészek távolról is észlelhetőek legyenek.  Helyet kell biztosítani a kezelők számára, hogy szabadon tudjanak mozogni a munkaállomáson belül.  Az alkatrészek többféle anyagból készülnek, színük és fényvisszaverő képességük pedig változó.

A megoldás

Két KEYENCE szenzort használtak az alkatrészek megerősítéséhez. A PZ-V/M jól működött a párnák észlelésében, amelyek lehetnek bézs vagy fekete színűek, és több hüvelyk vastagságúak. A PZ-V/M alacsony költséggel járó megoldás, amely figyelmen kívül hagyja a színváltozást és stabil érzékelést biztosít akár 300 mm távolságig is. Az LV-H sorozatot használták a többi alkatrészhez. A nagy távolságból való észlelésének és a kis sugárpont fenntartásának képessége jól működött a szűk helyekre helyezett távtartók vagy alátétek felismerésében.

Minimális munkát jelentett a szenzorok munkaállomásokhoz való hozzáadása. Az összes termék hosszú érzékelési távolsága miatt rögzítőkonzolokat készítettek, hogy a szenzorok ne zavarják a kezelők mozgását.

Az eredmények

A KEYENCE-szel együttműködve a vállalat növelte termelését azáltal, hogy megszüntette az alkatrészek vizuális ellenőrzésére szolgáló kezelési időt. Képesek voltak csökkenteni anyagi veszteségüket, mivel az alkatrészekről azonnal kiderült, hogy hiányoznak, mielőtt az automatizálási folyamat megrongálta volna az egész szerelvényt. A legfontosabb, hogy elnyerték ügyfeleik bizalmát a hosszú távú termékhibák kiküszöbölése és a megbízható, kiváló minőségű termék biztosítása végett.

Kapcsolódó termékek