1. Kezdőlap
  2. Megoldások
  3. Esettanulmányok
  4. A GlaxoSmithKline számít a KEYENCE kamerarendszereinek rugalmasságából származó előnyökre.

A GlaxoSmithKline számít a KEYENCE kamerarendszereinek rugalmasságából származó előnyökre.

A multinacionális vállalat továbbra is ellenőrzi kívánja a termékeit. Most már teljes mértékben automatizálhatja gyártósorát, és a folyamat során minimálisra csökkentheti az emberi hibák kockázatát.

A GlaxoSmithKline Franciaországban található evreux-i telephelye 18 hektáron helyezkedik el és 100 000 m²-nyi épülettel rendelkezik. 2000 embert foglalkoztat, és évente 130 millió doboz inhalációs eszközt gyárt (aeroszolok, inhalációs termékek). Termelésének 85%-át 130 országba exportálják AFSSAPS-, MCA- és FDA-jóváhagyással. Minden percben 15 000 beteg vesz be szerte a világon egy adag gyógyszert, amelyet a GSK evreux-i gyárában állítottak elő. Ez a nagy termelési mennyiség rendkívül összetett nyomonkövetési rendszert igényel. A GSK által előállított egyik inhalációs eszköz a Diskus, egy többdózisú porinhalátor, amely adagolt gyógyszert ad be. Minden Diskus jelölését egy háromkamerás XG kamerarendszer segítségével ellenőrzik. Az első kamera az OCR használatával ellenőrzi a házon belüli kódot, amelyet YAG-lézerrel gravíroztak be. A második ellenőrzi a címke elhelyezését és átmérőjét; ez ellenőrzi, hogy nincs-e sérülés, és gondoskodik arról, hogy a nyomtatott jogi értesítések jól olvashatók legyenek.

A címkét fehér alapon nyomtatják, percenként 110–150 mozdulattal. Az utolsó kamerát a japán piacon használt, fekete háttérrel ellátott speciális címke ellenőrzéséhez használják.

"Olyan kamerarendszert kerestünk, amely nem igényel közvetlen kezelői beavatkozást, így kiküszöböli a helytelen beállítások kockázatát" - magyarázza Christophe Fourcin, a GlaxoSmithKline munkatársa. "A kezelők egyszerűen beírják az ellenőrizendő termék kódját a kamerarendszert irányító PLC-ben. Így nem kell foglalkozniuk a használt harminc méret programozásának összetett kérdésével.

"A végrehajtott észlelés természete azt jelenti, hogy rendszeresen változtatásokat kell végrehajtanunk a kamerarendszeren. Ez az egyik oka annak, hogy miért választottuk a KEYENCE XG kamerarendszerét. Szerettünk volna egy olyan eszközt amely a miénk, és amelyet szükség szerint módosíthatunk. A versengő márkák végett az átprogramozás időt és pénzt igényel. Várnunk kell a becslésre, majd ismételten meg kell várnunk az új programozás elvégzését. Ezért valamelyest gúzsba kötve érezzük magunkat. Az XG-vel a kezünkben van az irányítás, és ha segítségre van szükségünk, felvehetjük a kapcsolatot a KEYENCE-szel" - mondta Christophe Fourcin.

"Könnyű volt a beállítás. A KEYENCE mérnöke átadta a programozási sablont, hogy továbbléphessünk. Én magam hajtom végre a szükséges módosításokat, amelyeket megtanultam a KEYENCE egynapos képzésén. A nyelv intuitív és a programozási eszközök nem annyira bonyolultak. Ennek eredményeként rövid idő alatt önellátók lettünk. Végezetül, megfelelő felhasználói felülettel rendelkezik" - tette hozzá Christophe Fourcin. "A kamerarendszer roppant könnyen integrálható a PLC-be. Azt is észrevettük, hogy az észlelés idővel is stabil, és nem okoz hamis visszautasítást. Az XG sorozat segítségével nagyon egyszerű meghatározni a megfelelő ellenőrzési beállításokat" - mondta Christophe Fourcin.

Az XG VisionEditor szoftveres eszközkészlet intuitív, gyors, rugalmas és lehetővé teszi a teljes mértékben testreszabható programozást. Folyamatábra-funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára a programok létrehozását egyszerűen a feldolgozási "blokkok" használatával. Ezenkívül számos algoritmust és szűrőt is tartalmaz. A rendszer rugalmassága abból is fakad, hogy a felhasználók hozzáadhatnak C-nyelvű forrásokat egyedi algoritmusok és szűrők létrehozásához. "A folyamatábrák lehetővé teszik számunkra, hogy gyorsan megfigyeljük, mely funkciókat kell használni" - magyarázta Christophe Fourcin.

A hibakeresési eszközök és a trace log (a program I/O-ját és szekvenálását, valamint a parancsokat és az I/O-kat a PLC-ben nyomon követő napló) tesztelhetik a kameraprogramot és a PLC-vel való interfészt az integrációs idő csökkentése érdekében.

Az XG kamerarendszer része a GlaxoSmithKline teljes folyamatvezérlő rendszerének. "Célunk, hogy az emberi beavatkozást minimálisra csökkentsük folyamataink megbízhatóságának növelése érdekében. A következő lépés a PLC távoli irányítása ütemidős megoldással. Amint ez megtörténik, a KEYENCE rendszerrel történő észlelés teljesen automatizált és központosított lesz” - zárta Christophe Fourcin.

Kapcsolódó termékek