1. Kezdőlap
  2. Megoldások
  3. Nyomonkövethetőségi megoldások a gépjárműipar számára
  4. Kódolvasás

Nyomonkövethetőségi megoldások a gépjárműipar számára (Kódolvasás)

A KEYENCE 2D kódolvasó előnyei

Pontos leolvasás!

Kategóriájában a legjobb leolvasási teljesítmény

Az újonnan kifejlesztett algoritmus a kategóriájában legjobb leolvasási teljesítményt garantálja. A nehéz kódokat is stabilan olvassa le, beleértve az egyenetlen munkadarabokra közvetlenül nyomtatott kódokat is.

A leolvasási feltételek tárolása több terméktípus esetén

A Paramétercsoport-funkció több leolvasási beállítás megőrzésére képes. Mivel a funkció a leolvasó számára az optimális beállítások mellett, két terméktípus közötti manuális újrakonfigurálás igénye nélkül teszi lehetővé a leolvasás automatikus elvégzését, a leolvasás kéz nélkül, problémamentesen végrehajtható.

Fejlett kontrasztalgoritmusok

Hagyományosan az egész kódra vonatkozóan fekete-fehér küszöbértékek vannak megadva, ami megnehezíti az egyenetlenül nyomatott kódok érzékelését. Ennek megoldására dolgoztunk ki egy új kontrasztalgoritmust helyi koncentrációhoz, amely minden kódrészhez lehetővé teszi a küszöbértékek beállítását. Ez az algoritmus rendkívül pontos fekete-fehér osztályozást garantál akár DPM kódok esetén is, amelyeknél gyakran előfordul az egyenetlen nyomatási sűrűség.

A helyi koncentrációjú, fekete-fehér osztályozó algoritmus a kódot kisebb részekre bontja, és az egyes részeknél meghatározott küszöbértékek alapján bináris feldolgozást végez. Ez pontos fekete-fehér osztályozást garantál, amelyet nem befolyásol az egyenetlen nyomtatási sűrűség.

*A fenti illusztráció csak tájékoztató jellegű, és nem jelenti, hogy a kódot a rendszer mindig 16 részre bontja.

További információ