1. Kezdőlap
 2. Megoldások
 3. Nyomonkövethetőségi megoldások a gépjárműipar számára
 4. Lézeres jelölés

Nyomonkövethetőségi megoldások a gépjárműipar számára (Lézeres jelölés)

A KEYENCE lézeres jelölők előnyei

Autofókusz funkció

A beépített kamera révén az autofókusz funkció bármilyen külső eszköz nélkül használható. Ez az eltérő fókusztávolságú alkatrészek jelölését is lehetővé teszi, és nem igényel további külső eszközöket. A hatékonyság és a teljesítmény növelése mellett így minimalizálni lehet a további gyártási költségeket.

AUTOFÓKUSZ FUNKCIÓVAL

*A beépített kamera lézermutató segítségével ellenőrzi a fókusztávolságot.
Az automata fókuszálás a mérőtől való fókusztávolság kiszámításával történik. Néhány esetben előfordulhat, hogy ez a mérés nem lehetséges a munkadarab anyaga, alakja vagy felszíne miatt.

Jelölésellenőrzés

A jelölés ellenőrzéséhez a képeket a beépített kamera rögzíti a jelölés előtt és után. A két kép kontrasztkülönbségeit összehasonlítják, és a küszöbértékeket beállíthatják a jelölés megerősítésének automatizálása érdekében. Ez megakadályozza a helytelen jelölést.

Lézeres jelölők választéka

 • MD-X sorozat
  Az MD-X sorozat az újonnan kifejlesztett lézeroszcillátor technológiánkat tartalmazza, amely az YVO4 és a száloptikás lézeres jelölőgépek tulajdonságait ötvözi. Kiemelkedő minőséget és nagy sebességet biztosít, hogy minden iparágban sokféle termelési igényt kielégítsen.

 • MD-F sorozat
  A kategóriaelső 50 W-os teljesítmény és a 3-tengelyes vezérlés együttese. A KEYENCE ismét úttörő szerepet játszik a modern lézeres jelölési technológiák fejlesztésében.

 • ML-Z sorozat
  Az ML-Z képes különböző alakú és magasságú felülettel rendelkező targetek pontos jelölésére minimális deformáció mellett.