1. Kezdőlap
  2. Ügyféltámogatás
  3. Felhasználói támogatás
  4. XG – Felhasználói támogatás
  5. GYIK
  6. Hardver

GYIK (Hardver)

Milyen követelményei vannak az XG-7000 sorozat használatának?
Szükséges hozzá az ellenőrzések elvégzésére szolgáló hardver (vezérlők és kamerák), valamint a programok létrehozására való szoftver (XG-H7N).
Milyen típusú vezérlők állnak rendelkezésre?
Öt típus érhető el: a KEYENCE digitális kamerákhoz csatlakoztatható sztenderd típus, a 2 megapixeles kamerákat támogató nagy sebességű típus, az 5 megapixeles kamerákat támogató nagy kapacitású típus, az analóg kamerákhoz csatlakoztatható sztenderd típus, valamint az analóg kamerákhoz csatlakoztatható nagy sebességű típus.
Mi a különbség az XG7000, az XG7500 és az XG7700 között?
A csatlakoztatható kamerák és a képfeldolgozási sebességek eltérőek.
Csatlakoztatható-e minden vezérlő négy kamerához?
Kamerabővítő egység felszerelésével mindegyik vezérlő csatlakoztatható négy kamerához, így egyszerre mind a négy kamerán lehetséges a rögzítés.
Mi van a vezérlőhöz mellékelve?
A vezérlő SD-kártyával (SD1), kezelési kézikönyvvel (A4-es méret, 8 oldal) és egy csomag külső terminál csatlakozóra való cserecímkével kapható.
A vezérlő használatához van-e szükség konzolra?
Számítógép segítségével az ellenőrzéshez igényelt minden beállítás konfigurálható, így nincs szükség konzolra.
A beállítási műveletek vezérlőn való elvégzéséhez opcionális konzolt kell használni.
Frissíthető a vezérlő firmware konzol használata nélkül?
A firmware-frissítésekhez külön konzolra van szükség, mivel a távoli asztali számítógéppel a virtuális konzolos bevitel nem végezhető el.
Használható-e kereskedelmi forgalomban kapható SD-kártya?
Ez a rendszer nem garantálja a vezérlőhöz mellékelt SD-kártyától eltérő SD-kártyák működését.
Milyen típusú digitális kamerák állnak rendelkezésre?
16 típus érhető el: 31 megapixeles, 200 megapixeles, 7-szeres sebességű 31 megapixeles, 7-szeres sebességű 100 megapixeles, 7-szeres sebességű 200 megapixeles, 11-szeres sebességű 500 megapixeles, valamint kompakt kamerák, mindegyik színes és fekete-fehér kivitelben.
Az analóg kamerák melyik modelljének működése garantálható ezzel a rendszerrel?
A rendszer a KEYENCE, a Sony és a Toshiba Teli által gyártott analóg kamerákat támogatja. Lásd a támogatott modellek specifikációit.
Analóg kamerához szeretnék kapcsolódni. Hogyan állítsam be a DIP-kapcsolókat?
CA-CM20 esetén használja a gyári beállításokat. A részletekért tekintse át a felhasználói kézikönyv 2. fejezetének „A kamera telepítése" című részét.
Használható-e kamera hagyományos képszenzorral?
Az XG-7000 sorozathoz való digitális kamerák közül csak adott kamerák használhatók, amelyek modellneve XG-vel kezdődik. (A CV-5000 sorozatú kamerák csak kamerakábellel használhatók.) Az analóg kamerák közül az XV-1000 kamerarendszer CA-CM20 típusa használható a kamerakábeleket is beleértve.
Használhatók-e együtt az analóg és digitális kamerák?
Ez a rendszer az analóg kamerák mindössze néhány speciális modelljét támogatja (az A végződésűekét), ezért ezek a digitális kamerákkal együtt nem használhatók.
Támogatja-e ez a rendszer az ultraibolya, illetve az infravörös kamerákat?
A rendszer a Sony XC-EI50 és XC-EI30 infravörös kamerákat (különböző CCD-méretekkel), valamint a Sony XC-EU50 ultraibolya kamerát támogatja.
Elfordíthatók-e vízszintesen az analóg kamera képei?
Igen.
Milyen típusú kézikönyvek állnak rendelkezésre?
Négy típusú kézikönyv érhető el:
Mindegyik kézikönyv az XG-H7N szoftverben található, PDF formátumban.
(1.) XG-7000 – Felhasználói kézikönyv: hardverre vonatkozó kézikönyv
(2.) XG VisionEditor – Referencia-kézikönyv (programozásra vonatkozó kiadás): Folyamatábrák és felhasználói interfészek létrehozásának módját ismerteti.
(3.) XG VisionEditor – Referencia-kézikönyv (vezérlésre vonatkozó kiadás): Az I/O-alapú és a soros kommunikáció vezérlésének módját ismerteti.
(4.) XG VisionTerminal – Felhasználói kézikönyv: A távoli működtetést és naplózást ismerteti.
Hogyan tekinthetem meg a kézikönyveket?
Az XG VisionEditor és az XG VisionTerminal telepítését követően a kívánt kézikönyv PDF formátumban való megnyitásához kattintson a Start menüre, vagy válassza ki a [Help] lehetőséget az alkalmazás menüjében.
A VisionEditor Help menüjében nem tudom megnyitni az XG-7000 felhasználói kézikönyvét (hardverre vonatkozó kézikönyv). Ezt a kézikönyvet külön kell megvásárolni?
Ez a kézikönyv a VisionEditor telepítésével egyidejűleg kerül a számítógépre, azonban a Help menüből közvetlenül nem nyitható meg. Az XG-7000 sorozat felhasználói kézikönyvét az alapértelmezett telepítési helyre navigálva lehet megnyitni (C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\KEYENCE Applications\V-Works for XG).
Milyen típusú felhasználói támogatás érhető el folyamatábrák létrehozásához?
Az XG felhasználói támogatási oldalról mintafájlok és a legújabb szoftverek is letölthetők. Az XG műszaki ügyfélszolgálati munkatársak a KEYENCE irodáiban szintén készséggel válaszolnak kérdéseire.